Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Τον πρώτο στόχο και στήριξη του ΓΔ μετά την καθοδική διάσπαση της ζώνης 878-844, αποτελούν οι 810 μονάδες (844-34=810)..

Στο παρακάτω γράφημα, μπορούμε να δούμε την πτωτική πορεία του ΓΔ την εβδομάδα που μας πέρασε,  

όπως και το μέτρημα του στόχου των 810 μονάδων(844-34=810).

Για την ώρα δεν έχουμε πάρει κανένα σημάδι αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης μας. 

Αντιθέτως αν δούμε το παρακάτω εβδομαδιαίο γράφημα, μπορούμε να διακρίνουμε τη δύναμη του τελευταίου μαύρου κεριού και πόσο σημαντικό πλέον είναι να καταφέρουμε στην επόμενη ανοδική προσπάθεια να το υπερβούμε ανοδικά.

Στο ίδιο γράφημα μπορούμε να δούμε τις δύο χαμηλότερες κορυφές, 900 και 878 μονάδες και τους δύο χαμηλότερους πυθμένες 844 και 791 μονάδες. Η ανοδική τάση θα ξανάρθει όταν σπάσουμε την αλληλουχία των πτωτικών κορυφών και πυθμένων και γίνουν διαδοχικές ανοδικά..

Πριν όμως φτάσουμε στην επόμενη ανοδική προσπάθεια, ας επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε τα πιθανά σημεία από τα οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια αντεπίθεση των αγοραστών. 

Πρώτο σημείο, όπως μπορούμε να δούμε και στο πρώτο γράφημα, αποτελεί η περιοχή 810-814, όπου είπαμε ότι είναι ο στόχος της ζώνης 844-878, ενώ το δεύτερο και ισχυρότερο σημείο είναι τα χαμηλά του Αυγούστου στις 791 μονάδες.

Στην παρούσα φάση, δεν θα θέλαμε ο ΓΔ να δοκιμάσει την στήριξη των 791 μονάδων, καθώς πιθανή της πτωτική διάσπαση, θα αλλάξει την κύρια τάση σε πτωτική και θα βάλει σε δύσκολα μονοπάτια το ελληνικό χρηματιστήριο. 

Συμπέρασμα : Η εβδομάδα που μας πέρασε δημιούργησε αρκετές ζημιές στα χαρτοφυλάκια, αφήνοντας συγχρόνως και αρκετά ερωτηματικά για την συνέχεια. Στην τρέχουσα εβδομάδα, πιθανότατα οι αγοραστές να προσπαθήσουν να φέρουν την αγορά πάνω από τις 844 μονάδες, κάτι που σε πρώτη φάση θα μπορεί αν θεωρηθεί θετικό, αν και μόνο αν ο ΓΔ καταφέρει και να μείνει πάνω από εκεί. Διαφορετικά θα ακολουθήσει νέο πτωτικό κύμα που θα μας οδηγήσει στον επόμενο πτωτικό στόχο. 

Το επόμενο βραχυπρόθεσμο sell-stop στην διάσπαση των 810 μονάδων, με το μεγάλο sell-stop να έρχεται στην πτωτική τμήση των 791 μονάδων. 

Καλημέρα σε όλους με υγεία και καλή εβδομάδα να έχουμε.. 

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr