Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται σε διαδικασία σχηματισμού "κούπα με χερούλι".   Βασική προϋπόθεση ενεργοποίησης του παραπάνω σχηματισμού, είναι η ανοδική διάσπαση της γραμμής λαιμού, ή νούμερα πάνω από τις 830-840 μονάδες.             

Για τον τραπεζικό δείκτη έχουμε μιλήσει αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες.  Η ανοδική του κίνηση πάνω από τις 845-850 μονάδες, θα είναι το νέο σήμα αγοράς.  Η πτωτική γραμμή τάσης που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 2 χρόνια, θα δοκιμαστεί τις επόμενες συνεδριάσεις (ίσως και σήμερα αν ο τζίρος περάσει τα 60-70 εκ. ευρώ).    

Στο προηγούμενο άρθρο που αφορούσε την πορεία τραπεζικού δείκτη, είχαν αναφερθεί τα σημεία εισόδου στον τραπεζικό δείκτη, τόσο για τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές, όσο και για τους μακροπρόθεσμους. Στο παρακάτω γράφημα, μπορούμε να δούμε ξανά τα κομβικά σημεία  δίνοντας σαν νέο buy-stop(αγορά) την ανοδική διάσπαση των 780 μονάδων για τους...

Είναι πλέον φανερό ότι το ελληνικό χρηματιστήριο εξαρτάται άμεσα από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.  Τόσο η έγκριση του σχεδίου "Ηρακλής" όσο και η υποχώρηση του επιτοκίου στα 3μηνα έντοκα σε αρνητικά εδάφη, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, είναι νέα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον τραπεζικό κλάδο να αντιδράσει. Το θέμα είναι αν η σημερινή...

H αδυναμία στον ΓΔ εξακολουθεί να φαίνεται τόσο στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όσο και στον ημερήσιο τζίρο συναλλαγών.  Στο πρωινό σχόλιο, όπως και στα δύο προηγούμενα, είχαμε πει ότι το ύψος της αντίδρασης του ΓΔ (κύμα 2) θα κρίνει το νέο πτωτικό κύμα, καθώς ο τρικύματος σχηματισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.  Δυστυχώς ο ΓΔ όχι μόνο δεν κατάφερε να...

Powered by nessus.gr

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2019 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr