Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Ο ΓΔ εκτέλεσε κατά γράμμα την κίνηση προς την περιοχή των 650 μονάδων την εβδομάδα που μας πέρασε, περιοχή που την είχαμε θέσει σαν εβδομαδιαίο στόχο.

Για την τρέχουσα εβδομάδα, ο κύριος μας στόχος είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 650 μονάδες σε πρώτη φάση και στην συνέχεια η προσπάθεια ανοδικής διάσπασης των 667 μονάδων, αλλάζοντας την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική.

Στο παραπάνω γράφημα, μπορούμε να δούμε την περιοχή των 667 μονάδων η οποία μας είχε απασχολήσει ξανά στα μέσα Σεπτεμβρίου, περιοχή στην οποία είδαμε τους πωλητές να κινούνται επιθετικά και να μας οδηγούν ξανά προς τη στήριξη των 615-620 μονάδων.

Ιδανικό σενάριο για τις επόμενες μέρες, η ανοδική διάσπαση των 667 μονάδων και η προσπάθεια προσέγγισης των υψηλών του καλοκαιριού στις 688 μονάδες.

Συμπέρασμα : Η χρηματιστηριακή μας αγορά συνεχίζει να βασανίζεται εντός της ζώνης των 613-688 μονάδων. Το μοτίβο αυτό το βλέπουμε τους τελευταίους 5 μήνες να επαναλαμβάνεται συνεχώς. Τόσο τα γεωπολιτικά, όσο και η κακή συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, αποτελούν τα μεγάλα βαρίδια για την περαιτέρω ανοδική ανάπτυξη του ΓΔ προς και πάνω από τις 700 μονάδες. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να δούμε ισχυρή ανοδική τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο, είναι η βίαιη ανοδική διάσπαση των 688 μονάδων, με ταυτόχρονη κατακόρυφη αύξηση του ημερήσιου τζίρου συναλλαγών πάνω από τα 60-70 εκ. ευρώ.

Σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης τάσης, σε ανοδική.

Διατηρούμε τόσο το sell-stop στις 613 μονάδες, όσο και το buy-stop στην ανοδική διάσπαση των 667 (για τους γρήγορους) και των 688 μονάδων για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές..

 

Καλημέρα σε όλους με υγεία και καλή εβδομάδα να έχουμε..

 

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr