Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Είναι πλέον φανερό ότι η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου έχει εντελώς αντίθετη πορεία από την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων. Επίσης είναι πλέον φανερό ότι παρά την ενεργή μας συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα βοήθειας της ευρωζώνης και μάλιστα με γενναία ποσοστά, το χρηματιστήριο συνεχίζει να διολισθαίνει από τα υψηλά του Ιουνίου, σχηματίζοντας μια τεράστια ζώνη συσσώρευσης εντός των ορίων 613-688.

Στον αντίποδα, οι περισσότερες διεθνείς αγορές και κυρίως οι αμερικάνικες, είτε έχουν καλύψει όλη την πτώση της πανδημίας "πατώντας" σε νέα υψηλότερα επίπεδα, είτε είναι αρκετά κοντά στα υψηλά του Ιανουαρίου. 

Βασική αιτία στην υστέρηση του ελληνικού χρηματιστηρίου έναντι όλων των υπολοίπων, δημιουργεί η αυξημένη γεωπολιτική ένταση που υπάρχει αυτή την περίοδο στη χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτής της έντασης είναι ο ελληνικός χρηματιστηριακός δείκτης να έχει εγκλωβιστεί εντός της παρακάτω πλαγιοκαθοδικής ζώνης ΑΒ, την οποία μπορούμε να δούμε στο γράφημα.

 Για τον επόμενο μήνα, δύο είναι τα σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουμε :

α)  Το υψηλό των 648 μονάδων, του οποίου η ανοδική παραβίαση θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας προσπάθειας διαμόρφωσης ανοδικής τάσης και συγκέντρωση δυνάμεων για το μεγάλο στόχο των 688 μονάδων. 

β) Το χαμηλό των 613 μονάδων, που στην παρούσα φάση, η πτωτική του διάσπαση θα δημιουργήσει μια νέα αναστάτωση στην ελληνική χρηματαγορά.

Μεγάλη μεταβλητή για την διαμόρφωση των δύο παραπάνω υποθέσεων, θα εξακολουθήσει να ο ημερήσιος τζίρος συναλλαγών. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Το ελληνικό χρηματιστήριο θα χρειαστεί πάνω από 50-60 εκ. ευρώ κατά μέσο όρο την ημέρα, για να δούμε ανοδική κίνηση. 

Σε διαφορετική περίπτωση, θα δούμε την κίνηση εντός της ζώνης 613-648, ή 613-688 να μας οδηγεί, ίσως στην μεγαλύτερη συσσώρευση των τελευταίων 20 χρόνων.

Θετικό σενάριο ενεργοποίησης ανοδικών αντανακλαστικών, η ανοδική διάσπαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης Α.

 

Ιδέα της ημέρας : ΜΠΕΛΑ

Η μετοχή προέρχεται από ένα βαθύ πτωτικό κύκλο. Το πρώτο αγοραστικό σήμα το πήραμε στη συνεδρίαση της Παρασκευής. 

Sell stop στην πτωτική διάσπαση του 14,42..

 

Καλημέρα σε όλους με υγεία και καλή εβδομάδα να έχουμε.. 

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr