Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Ανατρέχοντας τους καλοκαιρινούς μήνες του παρελθόντος, δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη η εικόνα που βλέπουμε στην ελληνική χρηματαγορά. 

Η πλαγιολίσθηση ήταν το κύριο μονοπάτι του ΓΔ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με την εικόνα να φαίνεται να αλλάζει από τα μέσα του Σεπτέμβρη και μετά.  

Έτσι και φέτος, βλέπουμε ένα παρόμοιο μοτίβο κίνησης, με τον ΓΔ να παραπαίει ανάμεσα στα υψηλά των 680-690 μονάδων και στα χαμηλά των 620-630 μονάδων. 

Κάτι στον κοντινό ορίζοντα το οποίο θα μπορέσει να ανατρέψει την "βαριεστημένη" κίνηση του χρηματιστηριακού δείκτη, δε φαίνεται μπροστά μας.

Αναμένουμε το ενδιαφέρον για το ελληνικό χρηματιστήριο να αναζωπυρωθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, καθώς τότε ενδέχεται να δούμε και τον ημερήσιο τζίρο να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά. 

Στο μεσοδιάστημα, η αγορά θα κάνει μικρά ανοδικά πηδηματάκια, τα οποία δεν θα μπορούν να αλλάξουν την γενικότερη τάση των δεικτών. 

Τρόποι επενδυτικής τακτικής για το βραχυπρόθεσμο μέλλον, είναι αυτοί που έχουμε αναφέρει ξανά :

α) οπωσδήποτε ρευστότητα και υπομονή.

β) αποσκοπούμε σε μικρά trades (4%-6% το κέρδος μας, στον τραπεζικό κλάδο ενδέχεται και λίγο παραπάνω, καθώς η μεταβλητότητα εκεί είναι μεγαλύτερη) και ξανά δημιουργία ρευστότητας.

γ) αποφεύγουμε να παρακολουθούμε ταμπλό, καθώς οι μικροί τζίροι δημιουργούν εσφαλμένα συμπεράσματα, κυρίως για τους λιγότερο έμπειρους επενδυτές.

δ) σε τεχνικό επίπεδο, τα αγοραστικά σήματα έχουν διάρκεια μία έως δύο συνεδριάσεις, οπότε οι επενδυτές που θα προσπαθήσουν να ασχοληθούν με τις βραχυπρόθεσμες αγοραπωλησίες θα πρέπει να είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, σε αντίθεση με τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, οι οποίοι κάθε μέρα που περνάει βλέπουν όλο και καλύτερες τιμές να αποτυπώνονται στο ταμπλό.

Στην χτεσινή συνεδρίαση ο ΓΔ πάλεψε με την αντίσταση των 630 μονάδων, κάτι που αναμένεται να γίνει και σήμερα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κρατηθεί πάνω από αυτή.

 

Η θερινή ραστώνη έχει μεγάλες πιθανότητες να συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα. 

Το μεσοδιάστημα αυτό, είναι ένα διάστημα το οποίο θα μας δοθεί η δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουμε την επενδυτική μας τακτική για τους φθινοπωρινούς μήνες και μετά. 

Οι τιμές που διαμορφώνονται, αλλά και ενδέχεται να διαμορφωθούν τις επόμενες εβδομάδες, θα αποτελέσουν μια καλή βάση για υπεραξίες στο τέλος της δύσκολης αυτής χρονιάς που διανύουμε.

Υπομονή λοιπόν και τα καλά είναι μπροστά μας..

 

Καλημέρα σε όλους με υγεία.. 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr