Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Ο ΓΔ είναι έτοιμος να αναμετρηθεί για άλλη μια φορά με την ανοδική γραμμή τάσης Α, στην οποία είχαμε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα

 

Η ζώνη 897-906 θα δώσει ξανά το στίγμα της ανόδου, εφόσον δεν παραβιαστεί πτωτικά. 

Πιθανή πτωτική παραβίαση της ζώνης αυτής, θα μας φέρει αντιμέτωπους με τα χαμηλά του Δεκεμβρίου, ανάμεσα στις 880-860 μονάδες.

Υπεύθυνος για την κατρακύλα του ΓΔ, είναι αποκλειστικά ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ξέφυγε από το ανοδικό κανάλι στο οποίο κινούνταν τους τελευταίους μήνες

και σε αντίθεση με τον ΓΔ, παραβίασε τα χαμηλά του Δεκεμβρίου, ψάχνοντας πλέον τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου, στις 735-750 μονάδες.

Η εξέλιξη αυτή παρότι δεν είναι και ότι καλύτερο, μπορεί στο μέλλον να μας κρύβει θετικές εκπλήξεις, καθώς με την πτωτική κίνηση αυτή, οι ταλαντωτές ορμής του συγκεκριμένου δείκτη εναρμονίζονται ξανά μεταξύ τους, εισχωρώντας ταυτόχρονα στις υπερπουλημένες ζώνες, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα νέο αγοραστικό σήμα, παρόμοιο με αυτό που μας είχε δώσει ο ίδιος δείκτης τον Αύγουστο του 2019

Η τρέχουσα λοιπόν εβδομάδα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι τραπεζικοί τίτλοι θα κλιθούν να μας αποδείξουν την αξιοπιστία τους, δημιουργώντας τεχνικά τον νέο τους πυθμένα.

Συμπέρασμα :  Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η πτωτική διάσπαση των 897 μονάδων θα δώσει νέο βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης. Ο νέος στόχος τότε του ΓΔ οριοθετείται πέριξ των 860 μονάδων, επίπεδο στο οποίο θα πάρουμε ταυτόχρονα σήματα αγορών και από τον ΓΔ αλλά και από τον τραπεζικό δείκτη. 

Στο καλό σενάριο τώρα, με βάση το οποίο η αγορά δεν διολισθαίνει σε νέα βραχυπρόθεσμα χαμηλά, ο πρώτος στόχος για τον ΓΔ είναι ξανά οι 950 μονάδες.

Καλημέρα σε όλους με υγεία και καλή εβδομάδα να έχουμε... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr