Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία για όλο τον κόσμο. 

Εύχομαι το 2020 να φέρει στον καθένα μας, αυτό που πραγματικά ψάχνει να βρει και αναζητά !! 

Επίσης, όλοι εμείς που ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο με το ελληνικό χρηματιστήριο, θα θέλαμε αυτή η χρονιά να αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι για την αναγέννηση της ελληνικής χρηματαγοράς.

Το 2019 ήταν μια χρονιά που έκλεισε με του καλύτερους οιωνούς. Ο χρηματιστηριακός δείκτης διάνυσε μια απόσταση περίπου 300 μονάδων (από τις 600 έως τις 900 μονάδες), κλείνοντας στα υψηλά του έτους, παρά την έντονη μεταβλητότητα που είδαμε κατά την διάρκεια του.

Οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης επανέλαβαν τις καλές επιδόσεις των τελευταίων χρόνων, επιστρέφοντας μεγάλο μέρος των κερδών τους στους μετόχους τους, με την διανομή υψηλών μερισμάτων.

Οι τραπεζικοί τίτλοι μετά από καιρό, φαίνεται να ξαναβρίσκουν το χαμένο τους βηματισμό, καθώς η πιθανή απεμπλοκή τους από το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα τους οδηγήσει ξανά στο άνοιγμα της ρευστότητας προς την αγορά.

Ο ΓΔ οδεύει ολοταχώς προς την πρώτη αντίσταση πάνω από τις 900 μονάδες, που περίπου θα την συναντήσουμε πέριξ των 950 μονάδων, παρά το προσωρινό αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διεθνής αγορές.  

Στο τελευταίο σχόλιο του 2019 είχε αναφερθεί για την τρέχουσα εβδομάδα, ότι οι πιθανότητες για προσωρινή κορύφωση είναι πλέον αρκετά αυξημένες. Το σενάριο ο ΓΔ να συσσωρεύσει για λίγο καιρό εντός της ζώνης 900-950, είναι ένα σενάριο που μπορεί να το δούμε τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε όμως, είναι επιστροφή του ΓΔ κάτω από τις 900 μονάδες, καθώς κάτι τέτοιο θα ενεργοποιούσε το πρώτο μας sell-stop..

Στο παραπάνω γράφημα μπορούμε να δούμε τον επόμενο στόχο του ΓΔ στις 946 μονάδες, όπως και την πρώτη στήριξη του στις 900-906 μονάδες. 

Συμπέρασμα : Στο μήνα που θα διανύσουμε, οι πιθανότητες για δημιουργία νέας ζώνης στο εύρος 900-950 είναι αρκετά αυξημένες. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τις ιδανικές συνθήκες για την πορεία του ΓΔ τους επόμενους μήνες.

Νέο buy-stop πάνω από τις 930 μονάδες.

Sell-stop στην πτωτική διάσπαση των 900 μονάδων.. 

Καλημέρα σε όλους..

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr