Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Ήρθε ο νέος με τα δώρα, με τραγούδια με χαρά... 

Κάπως έτσι ετοιμάζεται το ελληνικό χρηματιστήριο να υποδεχτεί τη νέα χρονιά, με τον ΓΔ να διασπά ανοδικά το όριο των 900 μονάδων, το οποίο μας ταλαιπώρησε αρκετά την τελευταία 5ετια.. 

O στόχος για την τρέχουσα χρονιά επιτεύχθηκε, καθώς η ανοδική τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει επιβεβαιωθεί, με σημαντικότερο γεγονός όλων, την ανοδική διάσπαση των 900 μονάδων.. 

 

Επόμενος βραχυπρόθεσμος στόχος η περιοχή πέριξ των 950 μονάδων και στην συνέχεια νέο διορθωτικό κύμα που θα μας φέρει ξανά κοντά προς τις 900 μονάδες, για να μας επιβεβαιώσει και την οριστική στήριξη του ΓΔ στο επίπεδο αυτό.

Πιθανή ημερομηνία για κορύφωση του εν εξελίξει ανοδικού κύματος, προς το τέλος της εβδομάδας που θα διανύσουμε..  

Τι περιμένουμε να δούμε όμως τη νέα χρονιά από την ελληνική χρηματαγορά;

Το 2020 πρέπει να είναι μια χρονιά κομβική για το χρηματιστήριο. Η ελληνική χρηματαγορά θα κληθεί να μας αποδείξει ότι αφήνει πίσω της την μιζέρια του παρελθόντος και γίνεται ωριμότερη και ουσιαστικότερη. Ήδη από τα επίσημα στοιχεία της ΕΧΑΕ, οι ενεργοί κωδικοί το 2019 ξεπέρασαν τις 21500 μερίδες, νούμερο το οποίο είχαμε να το δούμε από το 2014. 

Αναμένουμε λοιπόν να κινηθούμε σε ένα εύρος για τον ΓΔ, ανάμεσα στις 900-1200 μονάδες, με την αγορά να ξεπερνάει ανοδικά ξανά το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, εντός του πρώτου τριμήνου του 2020. 

Αναμένουμε επίσης τον ημερήσιο τζίρο συναλλαγών να σταθεροποιηθεί σε πρώτη φάση στα 70-90 εκ. ευρώ και στην συνέχεια (και λόγω αύξησης των αποτιμήσεων) να φτάσουμε στα 100 εκ. ευρώ σε ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα.. 

Επίσης, κινητήρια δύναμη στο ανοδικό βηματισμό της αγοράς θα είναι, 

α) ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος οδεύει ολοταχώς προς την οριστική λύση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που τόσο πολύ τον έχουν ταλαιπωρήσει, δίνοντας του ξανά την δυνατότητα να στραφεί προς την διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά,

β) οι μερισματικές αποδόσεις των εισηγμένων, που όπως δείχνουν τα νούμερα της κερδοφορίας τους, θα συνεχίσουν να έχουν αυξητικές τάσεις.

Το 2020 θα πρέπει να είναι η χρονιά που το ελληνικό χρηματιστήριο, θα φτάσει ξανά σε επενδύσιμη βαθμίδα αξιολόγησης (investment grade), αλλάζοντας κατηγορία και μπαίνοντας τις ώριμες αγορές, από τις αναδυόμενες που ήμασταν έως τώρα.. 

Ο χρόνος θα δείξει.......

 

Υ.Γ : 

Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους μας υγεία και ευτυχία, χωρίς πολλά προβλήματα.

Ελπίζω η νέα χρόνια να μας οδηγήσει σε νέα και καλύτερα "μονοπάτια".

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr