Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Και σαν νέα υψηλά θεωρούμε τα πρόσφατα υψηλά των 883 μονάδων. 

Aς τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. 

Στο τελευταίο σχόλιο αγοράς, είχαμε ορίσει σαν ιδανικό σημείο διόρθωσης την περιοχή των 850-857 μονάδων.

 

Είχαμε αναφέρει επίσης ότι κάτω από αυτό το επίπεδο θα πρέπει να γίνει αύξηση της ρευστότητας μας, καθώς θα ενεργοποιηθεί το πρώτο sell-stop.

Στις προηγούμενες 2 συνεδριάσεις, τα χαμηλά που προσέγγισε ο ΓΔ ήταν οι 856 και 859 μονάδες αντίστοιχα.

Σε πρώτη φάση λοιπόν το διορθωτικό κύμα πήγε έως το σημείο που θέλαμε, με αποτέλεσμα να έχουμε την αντίδραση ξανά του ΓΔ στη χτεσινή συνεδρίαση.  

Αυτό αυτόματα δεν μας αναιρεί το γεγονός ότι δεν βρισκόμαστε σε διορθωτικό κύμα. Για να επιβεβαιώσουμε ότι το διορθωτικό κύμα αυτό τελείωσε, θα πρέπει είτε να γράψουμε νέα υψηλότερα επίπεδα, πάνω από τις 883 μονάδες που ήταν και το πρόσφατο υψηλό, είτε να πάρουμε ξανά αγοραστικά σήματα από τους ταλαντωτές. 

Σίγουρα το καλό κλίμα στο εξωτερικό στάθηκε για άλλη μια φορά σύμμαχος στο χτεσινό γύρισμα του ΓΔ. 

Το λυπηρό και αυτή τη φορά όμως, είναι η άρνηση του ελληνικού χρηματιστηριακού δείκτη να υπερβεί τα υψηλά των 900 μονάδων και το κόλλημα που συναντάει κάθε φορά που βρίσκεται πέριξ αυτών των επιπέδων. 

Συμπέρασμα : Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεσομακροπρόθεσμη ανοδική τάση. Τα διορθωτικά κύματα που κάνει είναι μέσα στα όρια της μεταβλητότητας του ελληνικού χρηματιστηρίου. Στο καλό σενάριο, ο ΓΔ θα βρεθεί σε νέα υψηλά εντός των επόμενων 1-2 συνεδριάσεων. Διαφορετικά, θα δούμε περαιτέρω διορθωτικό κύμα, ευελπιστώντας ότι δεν θα υπερβούμε πτωτικά τις 845-850 μονάδες. 

Διατηρούμε το sell-stop στην πτωτική διάσπαση των 850 μονάδων..

Ενεργοποιούμε νέο buy-stop στην ανοδική παραβίαση των 883 μονάδων.. 

Καλημέρα σε όλους με υγεία.. 

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr