Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Στο τελευταίο σχόλιο αγοράς είχε αναφερθεί ότι το κλειδί για τις 1000 μονάδες είναι η ανοδική υπέρβαση των 900 μονάδων.

Σημαντική λοιπόν παράμετρο για το επόμενο χρονικό διάστημα έως το τέλος του έτους αποτελεί το το κλειδί των 900 μονάδων και πότε αυτό θα απελευθερώσει τη δύναμη των αγοραστών..

Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί επιτέλους να ενεργοποιήσει το κλειδί των 900 μονάδων; 

Υπάρχει και είναι το αντικλείδι των 878 μονάδων..

Στο παραπάνω γράφημα μπορούμε να δούμε τις διαδοχικές προσπάθειες που έχουν γίνει για την υπέρβαση αυτού του ορίου και τις ισάριθμες αποτυχίες που έχει γευτεί η ελληνική χρηματαγορά.

Τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις είδαμε πάλι να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο, με αποκορύφωμα την χτεσινή συνεδρίαση κατά την οποία ο ΓΔ έγραψε και ενδοσυνεδριακά το -2%, απενεργοποιώντας στην ουσία το φίλτρο των δύο κλεισιμάτων πάνω από το 878.

Το ελληνικό χρηματιστήριο με την άρνηση του μέσα σε ένα τόσο καλό κλίμα διεθνώς, δείχνει ότι στην παρούσα κατάσταση και με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να κάνει την μεγάλη υπέρβαση. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα διορθωτικά του κύματα θα είναι μεγάλα. 

Η περιοχή των 857-850 μονάδων

θα παίξει σε αυτή τη φάση καθοριστικό ρόλο, αν ο ΓΔ θελήσει να γυρίσει προς τα πίσω, να συσσωρεύσει και να πάει εντός 10 συνεδριάσεων σε νέα ανοδική προσπάθεια.

Στο καλό σενάριο βέβαια -το οποίο έχει και τις λιγότερες πιθανότητες- η αγορά εντός 2-3 συνεδριάσεων θα δοκιμάσει ξανά να σπάσει τις 878 μονάδες.  

Το sell-stop τοποθετείται στις 850 μονάδες.

Το νέο buy-stop ενεργοποιείται μετά τις 885 μονάδες ή ακόμη υψηλότερα, μετά τις 900..

Καλημέρα σε όλους με υγεία.. 

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr