Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Σε μια νορμάλ χώρα, με ένα νορμάλ χρηματιστήριο και μια νορμάλ οικονομία, οι οικονομικές ειδήσεις των τελευταίων 6 μηνών, όχι μόνο θα είχαν αλλάξει την επενδυτική ψυχολογία των εγχώριων επενδυτών, αλλά θα είχαν οδηγήσει την αγορά σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.. 

Εκ των υστέρων όμως, όπως μπορούμε να δούμε από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, στην Ελλάδα και στο ελληνικό χρηματιστήριο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τελικά. 

Η ελληνική χρηματαγορά έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα, καθώς η δεκαετής ύφεση την οποία έχει διανύσει, έχει αφήσει χαραγμένα τα σημάδια της.

Ο ΓΔ παλεύει να υπερβεί τις 900 μονάδες τα τελευταία δύο χρόνια, με την ταλάντωση του ειδικά τους προηγούμενους 6 μήνες, να διαγράφεται ανάμεσα στις 800 έως τις 900 μονάδες..

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει διάφορα κουσούρια. 

Ένα από αυτό είναι ότι δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σαν ώριμο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να έχει γενικότερα μια αυξημένη μεταβλητότητα.

Η μεταβλητότητα του είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία του τραπεζικού δείκτη. 

Ο τραπεζικός δείκτης είναι αυτός που στην ουσία τις τελευταίες εβδομάδες δίνει το τέμπο στην ελληνική χρηματαγορά, σημειώνοντας νέα υψηλά, και βοηθώντας στην διατήρηση των υφιστάμενων επιπέδων. 

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορούμε αν δούμε την πορεία του τραπεζικού δείκτη,

καθώς επίσης και την ενεργοποίηση του σχηματισμού " ανάποδο κεφάλι με ώμους", που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο σχόλιο και την τιμή στόχο του συγκεκριμένου σχηματισμού. 

Συμπέρασμα : Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εγκλωβιστεί σε ένα παρατεταμένο πλάγιο κανάλι. Η λύτρωση θα έρθει με την ανοδική διάσπαση των 900 μονάδων, που θα μας οδηγήσει και στον πρώτο ψυχολογικό στόχο των 1000 μονάδων. 

Αν έως το τέλος της εβδομάδας δεν έχουμε καταφέρει να δούμε νούμερα κοντά στις 900 μονάδες, θα αυξηθούν οι πιθανότητες για ένα μικρό διορθωτικό κύμα..

Καλημέρα σε όλους με υγεία.. 

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr