Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να κάνουμε μια υποθετική περιγραφή της κίνησης που έχει ξεκινήσει από τις 878 μονάδες και υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξελιχθεί έως τα χαμηλά του Αυγούστου. 

Στην φάση που βρισκόμαστε λοιπόν τώρα, θα πρέπει ο ΓΔ να αναρριχηθεί έως το επίπεδο των 844 μονάδων ή στην καλύτερη περίπτωση λίγο υψηλότερα των 850 μονάδων, εκτελώντας το κύμα 2 και στην συνέχεια να δημιουργήσει νέο χαμηλό, που όμως δεν θα είναι χαμηλότερο από τις 791 μονάδες. 

Χαρακτηριστικό του κύματος 2 είναι ο μικρός ημερήσιος τζίρος, κάτι το οποίο το είδαμε στη χτεσινή συνεδρίαση και το οποίο θα πρέπει να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του.

(Στην περίπτωση όμως που έχουμε εξέλιξη της κίνησης κάτω από τις 791 μονάδες, η δομή της κίνησης θα είναι πεντακυματική και θα την αναλύσουμε τότε)..

Για να αποφύγουμε αυτή την τρικυματική δομή λοιπόν, θα πρέπει να δούμε νούμερα υψηλότερα των 878 μονάδων, κίνηση που στην ουσία θα αποδυναμώσει όλα τα πτωτικά σενάρια και θα φέρει ξανά τον ΓΔ σε ευθεία αντιπαράθεση με τις 900 μονάδες.

Συμπέρασμα : Το μόνο θετικό που μπορώ να βρω στη χτεσινή συνεδρίαση, είναι το απότομο "σβήσιμο" του ημερήσιου τζίρου. Συνήθως αυτό γίνεται στους τοπικούς πυθμένες και ακολουθεί ανοδικό σενάριο με αυξημένο όμως τζίρο συναλλαγών τις αμέσως επόμενες μέρες. Αν η αγορά μας επιχειρήσει την ανοδική κίνηση του κύματος 2 με ένα μέσο ημερήσιο τζίρο κάτω των 50 εκ., η συνέχεια θα είναι για άλλη μια φορά ταλαιπωρία...

Αυτό που χρειάζεται το χρηματιστήριο είναι εισροές νέων κεφαλαίων, καθώς τα καλά νέα υπάρχουν.. Με την υφιστάμενη συναλλακτική δραστηριότητα, τα περιθώρια ανόδου στενεύουν αρκετά.

Τα 80 εκ. ευρώ σε ημερήσια βάση αποτελούν το κομβικό σημείο για την νέα ανοδική κίνηση..

Καλημέρα σε όλους με υγεία..  

 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr