Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Tags:

Η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο τις τελευταίες μέρες, μόνο ενθαρρυντική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δύο συνεδριάσεις που οδήγησαν την πλειοψηφία των μετοχών σε επίπεδα τέτοια που να απειλείται η μακροχρόνια ανοδική τους τάση.

O ΓΔ στη χτεσινή συνεδρίαση πλησίασε οριακά τις 810 μονάδες, που όπως είχαμε πει στο χτεσινό σχόλιο, αποτελούν την τιμή στόχο που έδωσε η διαφυγή του, από την ζώνη 844-878(844-34=810).

 

Η ζώνη 810-814 αποτελεί πλέον την πρώτη περιοχή στήριξης για τον ΓΔ, πριν την ολική επαναφορά του στα χαμηλά του Αυγούστου, στις 790 μονάδες.

Το τελευταίο σενάριο δεν είναι και ότι καλύτερο για τη μεσοπρόθεσμη πορεία του χρηματιστηρίου, καθώς η επαναφορά κοντά στα προηγούμενα χαμηλά, θα δώσει αυτοπεποίθηση στους πωλητές, ενώ θα κάμψει περαιτέρω το ηθικό των αγοραστών..

Η ανοδική γραμμή τάσης που κρατούσε τον ΓΔ παραβιάστηκε και αυτή

με πιθανή προσπάθεια των αγοραστών να την προσεγγίσουν ξανά στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι ταλαντωτές ορμής έχουν στρέψει την κλήση τους προς τα κάτω

οδηγούμενοι ξανά από τους πωλητές προς το κάτω μέρος του περιθωρίου ταλάντωσης τους..

Συμπέρασμα : Η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα. Η άρνηση της να υπερβεί τις 900 μονάδες τα τελευταία 5 χρόνια και οι άκαρπες προσπάθειες  των τελευταίων μηνών να περάσει ο ΓΔ πάνω από αυτές, οδηγεί την αγορά σε ένα νέο διορθωτικό κύμα, που στην παρούσα φάση δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να υπερβεί πτωτικά τα χαμηλά του Αυγούστου στις 791 μονάδες, καθώς θα κινδυνεύσει η μακροχρόνια ανοδική τάση.. 

Προσοχή στις ανοδικές αντιδράσεις που θα επιχειρήσει η αγορά.. 

Είναι νωρίς να μιλήσουμε ακόμη για πυθμένα, αλλά θα έχουμε αρκετές πιθανότητες να βρεθούμε κοντά του μετά από 6-8 συνεδριάσεις.. 

Επόμενο sell-stop στην πτωτική διάσπαση των 790 μονάδων.. 

Καλημέρα σε όλους με υγεία.. 

 

 

Comments powered by CComment

Σχετικά με τον Χωρικό

Ακολουθώντας πάντα την φιλοσοφία της ζωής μου, η οποία στηρίζεται στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και σχέσεις, προσπαθώ να προσφέρω την βοήθεια μου στο κομμάτι των επενδύσεων τα τελευταία 20 χρόνια.


Δημήτρης Μαραζάκης

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να επενδύσετε σωστά τα χρήματά σας; Συμπληρώστε τη φόρμα ή στείλτε μου μήνυμα στο info@chorikos.gr. Θα χαρώ να συζητήσουμε και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Σημείωση: Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτους για κανένα λόγο.

Αποποίηση ευθύνης

Οι διαγραμματικές και τεχνικές αναλύσεις που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο δεν έχουν διενεργηθεί από Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ούτε έχουν συνταχθεί από πιστοποιημένο αναλυτή του άρθρου 14 του ν. 3606/2007. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, video, live, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Όλα τα άρθρα του γράφοντος δημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εκφράζουν την προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση σε οποιαδήποτε χρηματαγορά. Ουδεμία ευθύνη φέρει ο γραφών για οποιεσδήποτε πράξεις των επενδυτών. Οι επενδυτές οι οποίοι χρειάζονται επενδυτικές συμβουλές, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι κατέχουν ανάλογες νόμιμες άδειες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του Χωρικού για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

© Copyright 2020 Chorikos.gr. All Rights Reserved.

Web Design & Development by Nessus.gr